Vår Smålandsvillan Eksjö

Om att bygga ett villa Eksjö med Smålandsvillan.

Lessons learned

Publicerad 2015-12-03 20:52:00 i Allmänt,

Jag tänkte att spalta upp några Lesssons learned från byggprojektet som kan hjälpa er som tänker bygga hus att undvika onödiga felval.
 
1. Välj inte svart köksbänk
Den är omöjligt att hålla ren. Fetfläckar syns, damm synns, gummifötter som är på t.ex. kaffebryggare eller vattenkokare lämnar fläckar som är omöjliga att rengöra. Jag hade idag valt någon av de grå nyanser som fanns.
 
2. Lägg till extra pengar för skarvfria tapeter
Jag stör mig på att skarvarna syns för mycket och att när jag kommer någon gång behöva renovera så måste jag börja med att slipa eller skära bort dessa överlapp som finns på den standardtapeten.
 
3. Spara inte på hantag
Vi ville spara pengar och köpa egna hantag då vi tyckte att det Vedums var för dyra. Vi ville ha sådana platta handtag. När vi sedan köpte ett provexemplar från Ikea som vi tyckte såg likadant ut som Vedum fast kostade en tredje del så passade den inte då den hade en platta som stack utanför kökluckans kant på konsigt sätt. Det blev till slut en hel del letande tills vi hittade hantag från Elgiganten som såg fina ut och passade bra. Men tyvärr känns det att det är inte så bra finish på dem och de är lite skarpa i kanterna. Tillsammans med allt arbete med montering måste jag konstatera att det var inte värt. Vi skulle ha kört på Vedums handtag.
 
hmmm, nu kommer jag inte på nåt mer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela